narcissen
B.O.O.G. bericht van 7 okteber 2013

 

Beste bewoners van 's-Gravendijkwal en omstreken, Milieudefensie heeft met B.O.O.G. samengewerkt om metingen in de straat uit te voeren. De resultaten zijn schokkend, dat heeft de landelijke pers gehaald. (Zie ook artikelen en links op deze site.) Inmiddels heeft Milieudefensie ook een landelijke petitie laten ondertekenen; de Rotterdamse resultaten daarvan worden woensdag aan de gemeenteraad aangeboden. U bent van harte uitgenodigd daarvoor even op het stadhuis te verschijnen! Zie hieronder voor plaats en tijd.
Komt allen!

Coördinator metingen / Bestuur B.O.O.G./ Tunnelcommissie

 

Persbericht van Milieudefensie:

Rotterdammers in actie voor gezonde lucht Milieudefensie biedt de Rotterdamse gemeenteraad komende woensdag ruim 6.800 handtekeningen aan van Rotterdammers die vragen om maatregelen om de ongezonde luchtvervuiling in de stad aan te pakken. Gewapend met tankjes gezonde lucht gaan de gezonde-lucht-verplegers en verpleegsters van Milieudefensie de raadsleden overtuigen om maatregelen voor gezonde lucht te nemen.

Wie: Milieudefensie, Rotterdammers
Wat: Aanbieden 6.876 handtekeningen voor gezonde lucht.
Waar: Stadhuis Rotterdam, Coolsingel 40
Wanneer: woensdag 9 oktober. 19.15- 19.30

Milieudefensie meet samen met bewoners een jaar lang de luchtkwaliteit op plekken die voor mensen van belang zijn, omdat ze er wonen, werken of hun kinderen er naar school gaan. Op veel gemeten locaties in Rotterdam bleek de lucht ongezond vies. Vooral het stadsverkeer zorgt voor een grote bijdrage aan de luchtvervuiling.
De 's-Gravendijkwal in Rotterdam is met 46,9 microgram stikstofdioxide per kubieke meter de vieste plek van de in Rotterdam gemeten locaties. Dat is ver boven de Europese norm van veertig microgram per kubieke meter. Bovendien laten veel van de meetlocaties een overschrijding zien van de gezondheidsnorm die de wereldgezondheidsorganisatie hanteert.

 

  terug naar alle berichten...

  terug naar huispagina...